Šéf Tevy: Rozšíření nechci zakřiknout

OPAVA. Vedení komárovské Tevy na sobotním Tevafestu poprvé oficiálně potvrdilo informace REGIONu OPAVSKO, že se jedná o dalším velkém rozšíření opavské továrny na léky.

„Jsem poměrně pověrčivý člověk, proto jsem plánovanou výstavbu nového závodu nechtěl oznamovat předem. S největší pravděpodobností však už příští rok zde budou bagry a do dvou let nás bude o pět stovek zaměstnanců více,“ řekl generální ředitel Tevy Jiří Urbanec s tím, že investici ještě musí schválit představenstvo. Komárovští však doufají, že to už bude víceméně jen formalita.

Pokud se nový závod v Komárově bude skutečně stavět, bude to velmi dobrá zpráva pro zdejší pracovní trh. Práci by zřejmě našlo mnohem více lidí, než jen uváděných 500. Díky Tevě by mohli své služby a výrobu rozšířit i další firmy jako například opavská společnost TQM či Model Obaly.

Velký nábor zaměstnanců může paradoxně způsobit i nemalé problémy. Většina velkých firem z Opavska si totiž stěžuje na to, že nemůže sehnat kvalitní zaměstnance. Na tento problém opakovaně upozorňovaly např. Lanex, Ostroj, Brano či právě Teva.

Podle izraelských vlastníků patří opavský závod Tevy mezi nejúspěšnější. Svědčí o tom i investice z posledních let. Ještě to není ani rok, kdy byl otevřen nový závod. (rok)