Opavská betonáž praskla jen jednou

Libor Došek se proti bloku Petra Cigánka (vlevo) a Robina Wirtha neprosadil. Foto: Martin Jurák

Slovácko – SFC Opava 1:0 (0:0)

Se silně defenzivním pojetím nastoupil tým trenéra Mazury do těžkého přípravného klání s prvoligovým Slováckem. Na stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti se také hrálo převážně na jednu branku – tu opavskou. Přesto výsledek je důstojný a při troše štěstí mohla Opava dosáhnout i na remízu.

Složení sestavy ovlivnily nejen odchody v dřívějších zápasech testovaných hráčů Leška, Siegla a Vlčka, ale i nevolnost navrátilce Mrázka, který odstoupil už ve 12. minutě. Přesto se Opavským dařilo rozbíjet nájezdy a kombinační hru protivníka, zejména v prvním poločase, kdy největší nebezpečí hrozilo od známého dlouhána Libora Doška. Také Opava měla těsně před poločasem světlý moment, když Partyš z přímého kopu vystrašil domácího gólmana Filipka.
Ve druhé půli Slovácko ještě zvýšilo tempo a výsledkem byla krásná akce domácích zakončená chladnokrevným lobem Ondřejky přes vyběhnuvšího opavského brankáře Blahu. Míč šel sice mimo, ale rozběhnutý autor parádičky Ondřejka jej ještě doběhl a skóroval do prázdné brány. Z dalších šancí Slovácka nezapršelo, a tak Opavští mohli paradoxně kontrovat minutu před koncem, kdy se do přečíslení dostali Sedláček, Schaffartzik a Binar. Posledně jmenovaný však nečekanou situaci nezvládl a šanci spálil střelou nad břevno.
Není bez zajímavosti, že v dresu Slovácka odehrál celý zápas bývalý hráč SFC Radek Mezlík.

Branka: 63. Ondřejka.

Sestava Slezského FC Opava: Blaha – Riška, Cigánek, Formánek, Čáp – Partyš (75. M. Furik), Křeček (80. Binar), Wirth (46. Horka), Vyskočil – Mrázek (12. Sedláček), Halaška (76. Schaffartzik). Trenér: Josef Mazura. (jum)