Štěrkovna Open Music 2011

HLUČÍN. Hlučínské jezero se konečně dočká. Mezinárodní hudební festival Štěrkovna Open Music spustí svá stavidla ve čtvrtek 28. července a potrvá tentokrát celé tři dny.

Minulé ročníky se musely spokojit pouze se dvěma dny, letos dostaly den navíc.  „Stalo se tak kvůli zařazení skupiny Nightwork do programu. Byli jsme našimi fanoušky doslova bombardováni e-maily, ve kterých žádali zařazení party kolem Vojty Dyka a Jakuba Prachaře do programu. Rozhodli jsme se jim vyhovět. V pátek a sobotu ale kapela nemohla. Proto jsme vybrali čtvrtek,“ vysvětlil tuto okolnost za pořadatele David Moravec a dodal, že je pravděpodobné, že třídenní bude festival i v dalších letech.

Festival letos vsadil na hvězdy českého i slovenského hudebního výsluní. Kromě již zmiňovaných Nightwork, kteří si Štěrkovnu pro sebe zaberou ve čtvrtek, se představí slovenský zpěvák Richard Müller. Pro něj je pak rezervována sobota 30. července. Ani o další zajímavá jména nebude v Hlučíně nouze. Objeví se Monkey Business, Xindl X, Mako!Mako, Totální nasazení, T4 s legendárním Romanem Dragounem, krnovský Poslední výstřel, The Prostitutes, Tleskač nebo mladé a energické kapely Sunshine a Skyline či držitel ceny Anděl české akademie populární hudby Charlie Straight. Prostor bude jako tradičně dán regionálním kapelám. Možnost vystoupit před početným publikem tak získá například rockový Nil, The Pant, No Trip, Helpness nebo Dona Said Yes.