Patrick Zandl bude mluvit o světě médií a jejich aktuálních trendech

OPAVA – Média stará, internetová, multimédia, Apple, Google a ti ostatní. Tak takový název dostala přednáška, kterou ve čtvrtek 22. listopadu 2012 od 15 hodin v zasedací místnosti budovy Slezské univerzity v Opavě na Bezručově náměstí 13 v Opavě přednese Patrick Zandl.

Patrick Zandl je český internetový podnikatel, novinář (do letošního června byl šéfredaktorem serveru Lupa.cz) a spoluzakladatel zpravodajského serveru Mobil.cz., který stál i u zrodu projektu internetové televize stream.cz. V roce 2012 mu vyšla kniha Apple: cesta k mobilům.

Málokterá oblast zažila v poslední době tak bouřlivý vývoj jako média a multimédia. Slezská univerzita v Opavě proto připravila zajímavou přednášku Patricka Zandla s názvem Média stará, internetová, multimédia, Apple, Google a ti ostatní, která je určena pro všechny, kdo média „používá šířeji, než jako toaletní papír“. Zájemcům má pomoci orientovat se ve složitém světě nových technologií.

„Budu přednášet o trendech ve vývoji médií a multimédií jako cesta od papírových novin přes digitální revoluci mobilních telefonů a tabletů až po to, co nás čeká. A tahle cesta je opravdu dlouhá. Nejde jenom o technologie, ale i o srážku přístupů k médiím, k souboji o vliv nad šířením informací a tím i o nadvládu nad čtvrtým pilířem demokracie,“ anotoval opavskou přednášku Patrick Zandl.